Wat is opleiding Hogere Veiligheidskunde

Home » Wat is opleiding Hogere Veiligheidskunde

Wat is Opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK)

Opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK)
De afkorting HVK staat voor Hogere Veiligheidskunde. De HVK opleiding leidt cursisten op tot Veiligheidskundige. De Veiligheidskundige is een risicomanager met arbeidsomstandigheden (arbo) als werkdomein. Risico’s voor medewerkers, klanten, bezoekers, de organisatie en de omgeving moeten beheerst worden binnen de context van de organisatiedoelstellingen. Dat vraagt om Veiligheidskundigen die zelf een visie hebben op welke manier veiligheid vorm gegeven kan worden maar ook om Veiligheidskundigen die kunnen luisteren naar andere belangen en daar samen een geheel van kunnen maken. Op die manier kan veiligheid geïntegreerd worden in het optimaal laten functioneren van bedrijfsprocessen.

HVK opleiding hogere veiligheidskunde
Veilig hogerop
Als (toekomstig) veiligheidskundige/leidinggevende wil je jezelf verder in het thema veiligheid verdiepen, je kennis en vaardigheden op het gebied van arbeidsveiligheid verbeteren en competenties ontwikkelen om veiligheid binnen jouw organisatie op een hoger kwalitatief plan te krijgen. Onze opleiding is niet alleen gericht op de industriële sector, maar ook de bouw, zorg, publieke diensten en evenementenbranche komen aan bod.

Na het volgen van onze opleiding ben je in staat om je werk met betrekking tot veiligheid op meer effectieve wijze in te vullen. Je kunt alle opgedane kennis toepassen én integreren in je eigen werk.
• Je bent minimaal in het bezit van een HBO-diploma
• Een actieve werksituatie is wenselijk
• Je beheerst de Engelse taal op basisniveau
• Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we je motivatie ten aanzien van onze opleiding en of we aan jouw verwachtingen kunnen voldoen

Bekijk meer: Opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK)

Wat ontzettend leuk interesse hebt in het vakgebied van Veiligheidskunde.
Klik op onderstaande button voor meer informatie over de opleiding.

LEES MEER…